Čitateľský maratón prekonal minuloročnú návštevnosť tohto podujatia.

31.05.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 31. mája (TASR) - Do celoslovenského čitateľského maratónu sa v dnešný deň zapojila aj Hornozemplínska knižnica (HZK) vo Vranove nad Topľou. Na svojej pôde privítala v priebehu šiestich hodín 152 mladých čitateľov z mesta a regiónu, čím sa jej podarilo prekonať minuloročnú návštevnosť tohto podujatia.
Dnešné podujatie zorganizovali po slovenských knižniciach v rámci projektu Čítajme si, za ktorým stojí Linka detskej istoty pri slovenskom výbore pre UNICEF. "V roku 2010 prišlo na čitateľský maratón 21.234 detí v 140 knižniciach celého Slovenska," informovala riaditeľka HZK Emília Antolíková s tým, že jeho hlavným poslaním je pritiahnuť deti k čítaniu a vyzdvihnúť význam literatúry v živote detského čitateľa.
Dnešným podujatím chceli jeho organizátori zároveň prekonať minuloročné číslo počtu účastníkov čitateľského maratónu a získať tak zápis v slovenskej knihe rekordov. HZK si počínala úspešne, v dnešný deň ju navštívilo 152 čitateľov, vlani ich bolo 133.
Každý zaevidovaný čitateľ dnes v priestoroch HZK prečítal minimálne jednu stranu knihy Petra Karpinského s názvom Ako sme s Ťukťukom ťukťukovali. Publikáciu (93-stranovú) prečítali návštevníci knižnice celkovo trikrát.
 

Vyberte región